Som ackrediterade återförsäljare för .SE och .NU domäner har vi möjlighet hjälpa våra kunder med såväl nyregistrering som övriga administrativa tjänster som krävs för dina .SE och .NU domäner.

Inom kort att lansera våran nya sida, där du som kund själv kan logga in, för att snabbt och smidigt utföra merparten av dessa tjänster själv. Givetvis kommer vi fortsatt erbjuda personlig hjälp till de kunder som saknar tid eller kunskap att utföra detta själva.

Registrerigsvillkor

Tjänster & priser

  • Nyregistrering av domännamn: 219:- (12mån)
  • Förnyelseavgift för domännamn: 219:- (12mån)
  • Ägarbyte: 495:-

Övriga kostnadsfria tjänster som vi tillhandahåller:

  • Avregistrering
  • Byte av registrar
  • Hantering av namnservrar
  • Hantering av DNSSEC/DS-poster
  • Uppdatering av kontaktuppgifter

Samtliga avgifter är angivna exklusive moms i Svenska kronor.

Abuse & Tvistlösning

För ärenden rörande missbruk av domäner vänliga maila till: abuse @ enkinet.se.

Om ett domännamn används i strid med lagar och regler, har Internetstiftelsen rätt att omedelbart avaktivera eller avregistrera det aktuella domännamnet. Vid eventuella tvister, där det finns ett legitimt intresse för en domän som inte ägs av den nuvarande ägaren, finns det tillgängliga tvistlösningsförfaranden.

I de flesta fall uppmuntras parterna att försöka lösa problemet genom att direkt kontakta ägaren av domännamnet. Internetstiftelsen erbjuder vägledning och stöd i detta sammanhang och kan bistå med råd om lämpliga åtgärder. Genom att använda de tillgängliga tvistlösningsförfarandena strävar man efter att hantera eventuella oenigheter på ett effektivt och rättvist sätt.

Om ytterligare information önskas angående tvistlösning och Internetstiftelsens roll i detta sammanhang hänvisas läsaren till de bifogade länkarna om tvistlösning hos Internetstiftelsen.

Läs mer om tvistlösning och vad du gör om du anser dig ha rätten till ett domännamn som är registrerat av någon annan. Beroende på om det gäller en .se-domän eller .nu-domän görs prövningen på olika sätt. Du hittar mer information här.